Kitüntetésekre lehet javaslatot tenni Törökszentmiklóson

Megosztás

Törökszentmiklósón idén is várják a helyi lakosok, civil szervezetek és intézmények javaslatait a városi kitüntetésekre: „Törökszentmiklós Város Díszpolgára” címre, „Tiszteletbeli díszpolgár” címre, „Pro Urbe Törökszentmiklós” díjra és „Törökszentmiklósért Emlékéremre” lehet javaslatokat és ajánlásokat tenni a napokban.

A kitüntetésekre vonatkozó javaslatok leadási határideje 2024. október 20., a város polgármesteréhez kell benyújtani azokat.

Az elismerések átadására a Város Napja alkalmából megrendezett ünnepségen kerül sor, ahol szintén a városvezető Markót Imre adja majd át a díszpolgári címeket és egyéb díjakat.

A díszpolgárság annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind Törökszentmiklóson, mind országosan vagy nemzetközi szinten olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a település jó hírnevéhez, valamint példamutató emberi magatartása köztiszteletben áll – olvasható a pályázati felhívásban.

A „Törökszentmiklós Város Közművelődési díj” esetében a javaslatok beadási határideje 2024. november 30. A díjról a képviselő-testület dönt, átadása a Magyar Kultúra Napján történik ünnepélyes keretek között.

További részletekért érdeklődni a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Szervezési Osztályán (127-es iroda) Viski-Latorné Dögei Edit közművelődési referensnél lehet. A feltételek és ajánlóívek ide kattinva érhetőek el.

Kép: szentmiklosonline.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek